tiistai 28. elokuuta 2007

Langaton Tampere avattu!

Tänään se sitten avattiin -- Langaton Tampere. Yhteisöverkkoja on Suomessakin jo useampia ja maailmalla vielä lisää. Olennaista on yhteisöverkkoja arvioitaessa ymmärtää, että tulee tuskin koskaan olemaan tilannetta, missä yksi yhteisöverkko sopisi kaikille ja onnistuisi tätä kautta hallitsemaan markkinaa. Usein tälläinen ei ole edes toivottavaa, kun ajatellaan mihin suuntaan tuotekehitys ja palvelutaso yksittäisen toimittajan monopolisoimissa verkoissa usein menee.

Langattomassa Tampereessa on tälläisestä pysähtyneisyydestä pyritty eroon todellisen avoimuuden ja yhteistoiminnan kautta. Kukaan yksi palveluntarjoaja ei ainoastaan tarjoa verkkoratkaisuja ja -palveluita yrityksille tai rahasta siitä, mitä palveluita verkkoon tarjotaan. Tämä tarkoittaa, että Langattoman Tampereen yhteisön jäsenille voi mikä tahansa yritys tarjota omia innovatiivisia tuotteitaan ja palveluitaan ilman, että tarvitsee pelätä kilpailijan jarruttavan toimintaa tai imevän ideoita oman brändinsä alle. Asiakkaan kannalta jos taas palvelun tai ratkaisun tarjoaja ei miellytä, niin vaihtoehtojakin löytyy -- ei tarvitse vaihtaa yhteisöä saadakseen sellaisia tuotteita, palveluita tai turvallisuutta, joita itse haluaa.

Toinen uusi asia Langattomassa Tampereessa on myös se, että koko verkon arkkitehtuuri on eduroam(tm) ja Funet WLAN-verkkovierailun kokemuksia ja tekniikkaa hyödyntäen rakennettu sellaiseksi, että olemassa olevia verkkoja pystytään helposti liittämään mukaan, ja koko verkkoyhteisö voidaan tulevaisuudessa yhdistää helposti myös muihin yhteisöihin standardin ja avoimen RADIUS-pohjaisen WLAN-verkkovierailun kautta. Ei siis keskitytä vain keräämään mahdollisimman suurta yksittäistä yhteisöä vaan varmistetaan kehityspolku myös yhteisöjen väliseen yhteistoimintaaan yksittäisten organisaatioiden, yritysten ja kuluttajien lisäksi.

Kolmas tärkeä asia on myös tänään julkistettu Langattoman Tampereen kuluttajayhteisöratkaisu. Langaton Tampere on Suomessa ainoana yhteisöverkkona saanut luvan Elisalta, Tampereen Puhelimelta ja TeliaSoneralta tukiasemiensa liittämiseksi vapaasti kuluttaja-ADSL-liittymiin. Tämä tarkoittaa, että ei tarvitse kysyä operaattorilta saako liittyä Langattomaan Tampereeseen ja jakaa kotiyhteyttään muiden kanssa. Sitä saa tehdä ihan luvan kanssa, mikä on poikkeuksellista ajatellen muita yhteisöverkkoja.

Eli ei muuta kuin kokeilemaan. Joko oman yrityksen/organisaation tunnuksilla, jos organisaation on jo mukana tai liittämällä oma tukiasemansa mukaan yhteisöön. Jos yritys/organisaatio ei vielä ole liittynyt/liittymässä ja kaipaat(te) lisätietoja erilaisista ratkaisuista tähän tarkoitukseen niin myös Arch Red tarjoaa ratkaisuja sekä WLAN-verkon käyttäjäntunnistukseen ja -hallintaan että myös Langattomaan Tampereeseen liittymiseen.

Tervetuloa tekemään Langattomasta Tampereesta Suomen paras aidosti avoin ja yhteistoiminnallinen verkkoyhteisö.

Ei kommentteja: