torstai 12. marraskuuta 2009

Vierailijapalvelin 2.8.0 julkaistu

Arch Red Guest Server eli vierailijapalvelin on saavuttanut version 2.8.0. Versionumeron kasvaminen 2.6:sta antaa vinkkiä huomattavista muutoksista. Tärkeimpänä muutoksena on aikaleimojen tallettaminen UTC-aikana. UTC- eli Coordinated Universal Time helpottaa vierailijapalvelimen käyttöä organisaatioissa, jotka toimivat useilla aikavyöhykkeillä. Aikavyöhyke voidaan valita käyttäjäkohtaisesti, vaikka käyttäjä olisi Suomessa ja vierailijapalvelin organisaation pääkonttorissa Australian Adelaidessa *.

Tuki aikavyöhykkeille parantaa entisestään vierailijapalvelimen kansainvälistämistä ja kotoistamista (internationalization ja localization). Vierailijapalvelimen tarjoaminen palveluna on entistäkin helpompaa organisaation sisällä sekä kaupallisena palveluna.

Muut muutokset liittyvät eri kieliversioiden tukeen ja asennuksen yksinkertaistamiseen. Mukana on myös aikaisemmin mainittu tuki tunnusten keston määrittelylle.

* Suomen aikavyöhyke on UTC+2 ja Adelaiden UTC+9.30 normaaliaikana. Molemmat käyttävät myös kesäaikaa, ja eteläisellä pallonpuoliskolla kesäaika alkaa Suomesta katsoen syksyllä. Aikaeron miettiminen jää lukijalle harjoitukseksi ...

Ei kommentteja: