torstai 21. lokakuuta 2010

Arch Red Guest Server 3.0 - uusi versio vierailijapalvelimesta

Arch Red Guest Server 3.0 eli vierailijapalvelimen versio 3.0 on julkaistu. Tärkeimät muutokset ja uudet ominaisuudet ovat:
  • Uusittu ja parannettu käyttöliittymä
  • Helpompi ja joustavampi mukautus
  • Active Directory- ja LDAP-tuki
  • Aikavyöhykeet: vierastunnusten ajat ovat aina paikallista aikaa
  • Laajempi tuki kansainvälisille merkistöille
  • Vierastunnusten hallinta web-pohjaisella rajapinnalla
  • Täydellinen IPv6-tuki
Versiossa 3.0 keskityttiin parantamaan käyttöliittymää, mukautettavuutta oman organisaation tarpeisiin ja tukea etenkin suurille organisaatioille.

Käyttöliittymän ulkoasua kohennettiin, näkymiä yhdenmukaistettiin ja esimerkiksi vierastunnusten ja niiden salasanojen kirjasimet on valittu selkeiksi ja yksikäsitteisiksi tulostusta ja käyttöä varten. Muutokset käyttöliittymään tehtiin testausammattilaisen palautteen perusteella.

Mukautettavuus tarjoaa paremman mahdollisuuden omien tulostuspohjien, ohjeiden tai esimerkiksi SMS-lähetysten käyttöön. Mukautus voi olla yksinkertaisimmillaan tulostuspohjan logon vaihto ja esimerkiksi oman tarrapohjan teko on täysin mahdollista.

Etenkin suurille ja myös pienille organisaatioille versio 3.0 tarjoaa mahdollisuuden käyttää LDAP- ja AD-käyttäjätietokantoja vierastunnusten luojien eli käyttäjien tunnistamiseen ja valtuuttamiseen. Mikäli toimipisteitä on eri aikavyöhykkeillä, tunnukset voidaan aina luoda paikallisen ajan mukaan. Aikavyöhykkeiden lisäksi paikallisia käyttäjiä varten voidaan tulostuspohjat tehdä esimerkiksi kyrillisillä kirjaimilla.

Vierastunnusten luonti web-pohjaisella rajapinnalla on uusi tapa luoda vierastunnuksia. Vierastunnuksia voidaan nyt luoda sekä web-käyttöliittymällä että suoraan toisista sovelluksista. Uusi rajapinta antaa mahdollisuuden liittää vierailijapalvelin ja vieraiden tunnistaminen esimerkiksi intranet-sovellukseen, jolla jo nyt hoidetaan vieraiden vastaanotto. Liitoksella saadaan nopeasti lisättyä vierashallinnan intranet-sovellukseen WLAN-tunnusten luonti. Rajapinta eli Arch Red Guest Server Extension API sopii mihin tahansa automatisoituun tunnusten luontiin.

Vieralijapalvelimen tuki IPv6:lle on tarkistettu, ja esimerkiksi demopalvelinta voi käyttää yhtälailla sekä IPv4:n että IPv6:n kautta.

Uusin version löytyy demopalvelimelta. Kommentit ja muut yhteydenotot ovat aina tervetulleita!

Ei kommentteja: